Schab zwijany ze szpinakiem i szynką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

na zimno i ciepło doskonały

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg schabu
    sól, pieprz, płatki chilli, sumak
    200 g szpinaku
    2 łyżki oleju
    ząbek czosnku
    kilka plasterków szynki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab zwijany ze szpinakiem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozkroić na płaski płat (albo poprosić o taki w sklepie), który rozbić lekko tłuczkiem - powinien być troszkę grubszy niż na kotlety.
    Szpinak rozmrozić - wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, dodać przeciśnięte przez praski czosnku i smażyć przez kilka minut.
    Farsz zostawić do ostudzenia.
    Oprószyć mięso z dwóch stron solą, pieprzem, chilli i sumakiem.
    Na rozłożony schab wyłożyć kilka plasterków szynki, a na to szpinak - zawinąć w ciasną roladkę, a końcówki mięsa spiąć wykałaczkami aby się rulon nie rozpadł, można też powbijać wykałaczki przez środek.
    Piec przez godzinę w temp. 180 st.C. w naczyniu żaroodpornym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Notka redakcyjna

PPWS_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować