Schab ze szpinakowym musem i szparagami

0 (0 ocen)

Uważam,że się ładnie prezentują a do tego są pyszne:)

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    2 białe szparagi
    2 szklanki wody
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżka soku z cytryny
    3 garści szpinaku młodego
    1/2 cebuli czerwonej
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki oleju z wędzoną papryką
    1 jajko
    bułka tarta do panierowania
    2 szklanki oleju
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab ze szpinakowym musem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi obrać ze skórki i pokroić każdy na 3 kawałki. W rondelku zagotować 2 szklanki wody z sola i sokiem z cytryny i wrzucić szparagi. Ugotować do miękkości. Odcedzić.
  • 2. W między czasie szpinak opłukać,osuszyć i przełożyć do blendera. Zmiksować na drobno. Cebulkę pokroić w małą kostkę a czosnek obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej z papryczką i wrzucić cebulę z czosnkiem. Zeszklić. Dodać szpinak i smażyć razem około 5 minut. Oprószyć solą. Zdjąć z ognia i delikatnie ostudzić.
  • na mięsie ułożyć farsz 3. Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Na płacie mięsa rozsmarować połowę szpinakowego musu i ułożyć 3 kawałki szparagów. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 1,5 godziny. Po tym czasie w garnku rozgrzać 2 szklanki oleju. Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć w głębokim oleju z obu stron często przewracając aby panierka się nie przypaliła.. Przed podaniem odsączyć na papierowym ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białe szparagi Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować