Schab ze słodkim nadzieniem

0 (0 ocen)

  • 5 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczny kawałek mięsa na obiad.

  • 5 godz. 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab wieprzowy 1 kg
    Śliwka wędzona
    Morela suszona
    Sól i pieprz do smaku
    Przyprawa do wieprzowiny 1 łyżka
    Woreczek do pieczenia w środku
    Woda ½ szklanki

Schab ze słodkim nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, natrzeć solą i pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie zrobić w środku otwór, nadziewać na przemian śliwką i morelą. Schab włożyć do woreczka i zalać przyprawą do wieprzowiny wymieszanej w ½ szklance wody. Szczelnie zamknąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym(nie przykrywać). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 90 minut. Podawać z ziemniakami i surówką z buraczków czerwonych. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy