Schab ze śliwkowym oczkiem

0 (0 ocen)

schab równie dobrze można nadziać morelami

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
    150 g suszonych śliwek
    1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka przyprawy do pieczonej szynki
    1/2 łyżeczki przyprawy ognisty smok
    1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego
    2 szk wody
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab ze śliwkowym oczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i osuszyć.
    Przez środek zrobić nacięcie na wylot.
    W otwór wcisnąć śliwki.
    Wszystkie pozostałe przyprawy wymieszać i natrzeć taką mieszanką schab.
    Włożyć mięso do pojemnika próżniowego, przykryć, odessać powietrze i tak przygotowane mięso marynować całą noc.
  • 2. Następnie na patelni rozgrzać olej i obsmażyć schab z każdej strony.
    Przełożyć mięso do garnka, wlać wysmażony tłuszcz, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
    Po tym czasie schab obrócić i dusić kolejne 30 minut.
    Mięso wyjąć z garnka na półmisek, przestudzić i zimny schab pokroić w plasterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować