Schab ze śliwką w galarecie

4.5 (160 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam(-:

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 80 dag schabu
    20 dag suszonych śliwek bez pestek
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    olej

    GALARETA:
    2 + 1/2 szklanki wody
    3 1/2 łyżeczki żelatyny
    kostka warzywna
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab ze śliwką w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wzdłuż schabu, przez środek zrobić szpikulcem otwór. Włożyć do niego suszone śliwki. Po bokach otwory spiąć wykałaczkami. Tak przygotowany schab posolić, popieprzyć, posypać przyprawą i polać olejem. Zwinąć w folie aluminiową, położyć na blaszkę i piec w piekarniku przez 1 1/2 godz. w temp. 160*C. Po przestudzeniu pokroić w plastry i ułożyć na półmisku.
  • 2. Żelatynę zalać 1/2 szklanki wody. Dwie szklanki wody zagotować z kostką warzywną i w razie potrzeby doprawić do smaku, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odcedzić przez sitko i zalać ułożony schab.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Suszone śliwki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować