schab ze śliwką, morelą i żurawiną

  • wyświetlono: 507 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

alternatywa dla tradycyjnego schabu ze śliwką

Screenshot_20200211_145828
  • 100min

Składniki

1kg schabu bez kości
kilka suszonych śliwek
kilka suszonych morel
suszona żurawina
sól, pieprz
rękaw lub folia do pieczenia

Sposób przygotowania przepisu:

schab ze śliwką, morelą i żurawiną

  • 1. Schab nacieramy solą i pieprzem. Nożem robimy dziurę przez środek schabu i upychamy śliwki, morele i żurawinę.
    Wkładamy schab w rękaw lub folię do pieczenia.
    Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.90 min

Porady

Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać 15 min, aby mięso odpoczęło i związało soki

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiaddania świątecznekuchnia polska

Komentarze

Podobne przepisy

Świąteczny schab ze śliwką

Dodane przez: AnkaFiranka

Świąteczny schab ze śliwką zapieczony z jabłkami...

Schab z tego przepisu wychodzi...

schab ze śliwką

Dodane przez: Kasia84

Pieczony schab ze śliwką

Tradycyjny przepis na tradycyjnie...

Wątróbka drobiowa ze śliwkami,żurawiną, jabłkiem i cebulą

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Wątróbka drobiowa ze śliwkami, żurawiną,...

Danie - samo zdrowie :)Robiłam...

image-0q67ykg

Dodane przez: Sliczna6

Schab ze śliwką

Pyszny schab pieczony w rękawie...

Dodane przez: magda28

Pieczony schab ze śliwką

Schab przygotowuje zawsze na święta....

pyszny i soczysty

Dodane przez: kiciax1

Schab ze śliwką

idealny na ciepło do obiadu jaki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE