schab ze śliwką, morelą i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

alternatywa dla tradycyjnego schabu ze śliwką

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1kg schabu bez kości
    kilka suszonych śliwek
    kilka suszonych morel
    suszona żurawina
    sól, pieprz
    rękaw lub folia do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab ze śliwką, morelą i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacieramy solą i pieprzem. Nożem robimy dziurę przez środek schabu i upychamy śliwki, morele i żurawinę.
    Wkładamy schab w rękaw lub folię do pieczenia.
    Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.90 min

Porady

Po wyciągnięciu z piekarnika odczekać 15 min, aby mięso odpoczęło i związało soki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować