Schab ze śliwką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zawsze piekę więcej schabu, bo ten, który zostaje z obiadu, jest doskonały do kanapek.

Składniki:

  • 1,5 kg schabu bez kości
    śliwki suszone, np. kalifornijskie
    1 duża cebula
    sól, pieprz
    2-3 ząbki czosnku
    majeranek
    oliwa
    50 dag pieczarek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy. Długim wąskim nożem wykonujemy przez środek mięsa podłużne nacięcie.
  • 2. W nacięcie w mięsie wkładamy śliwki. Schab nacieramy przyprawami i obsmażamy na złoto z obu stron. Żaroodporne naczynie smarujemy
    oliwą, wkładamy mięso. Dookoła układamy plastry cebuli i czosnku. Pieczemy
    1,5-2 godziny w temperaturze 230 °C.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i dusimy na oleju. Po wystygnięciu schab kroimy w plastry i wkładamy do pieczarek, chwilę razem dusimy. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować