Schab ze śliwką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny schab ze śliwką . Iidealny na kanapki, mięso na święta.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g schabu surowego bez kości
    100 g śliwek suszonych
    Przyprawy:
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
    1 /2 łyżeczki papryki czerwonej ostrej
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie za pomocą noża robię po środku na całej długości dziurę, otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi.

    Następnie mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem.

    Mięso dokładnie bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek.

    Piekę w piekarniku ok 80 min w 180 stopniach.pozostawiam do całkowitego przestygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować