Pyszny schab ze śliwką . Iidealny na kanapki, mięso na święta.
2 godz.
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
700 g schabu surowego bez kości
100 g śliwek suszonych
Przyprawy:
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
1 /2 łyżeczki papryki czerwonej ostrej
1 łyżeczka czosnku granulowanego
Schab ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Następnie za pomocą noża robię po środku na całej długości dziurę, otwór. A następnie faszeruje śliwkami suszonymi.
Następnie mięso dokładnie doprawiam i nacieram solą i pieprzem, czerwoną słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem.
Mięso dokładnie bardzo ciasno zawijam w folię aluminiową, formując gruby, równy wałek.
Piekę w piekarniku ok 80 min w 180 stopniach.pozostawiam do całkowitego przestygnięcia.
Komentarze