Schab zawijany z wątróbką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam wszystkim, potrawa bardzo ciekawa w smaku... sami się przekonajcie...

  • 60 min

Składniki:

  • ok. 30 dag wątróbki drobiowej
    5 kotletów schabowych
    2 ogórki konserwowe
    kawałek papryki czerwonej i żółtej
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    2 łyżki masła

Schab zawijany z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę drobiową obtaczamy w mące i smażymy na oleju. Po usmażeniu solimy i pieprzymy.
    Papryki oraz ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Podsmażamy na maśle.
    Wątróbkę kroimy drobno. Mieszamy z papryką i ogórkami.
    Schabowe rozklepujemy z obu stron ( nie za cienko, by nie zrobiły się dziury). Doprawiamy solą, pieprzem.
    Na każdego schabowego nakładamy jak najwięcej nadzienia i zwijamy, jak zrazy lub w pakieciki, spinając wykałaczkami.
    Smażymy na oleju. Najpierw na większym ogniu, po chwili zmniejszamy do bardzo małego, by mięso się dosmażyło w środku. Przy okazji powstanie nam sos. Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy