Schab zapiekany z warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowy i pożywny obiad :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 plastrów schabu
    po połowie czerwonej, żółtej i białej papryki
    3-4 liście jarmużu
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 cebula
    1 kalafior
    sól, pieprz
    słodka papryka
    sos chili
    ocet balsamiczny malinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony Bitki

Schab zapiekany z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić, posypać papryką, solą i pieprzem, skropić sosem chili i octem balsamicznym. Ostawić do lodówki na kilka godzin.
    Papryki i cebulę pokroić w kostkę, z jarmuż usunąć najgrubszy nerw, resztę posiekać.
    W naczyniu do zapiekania rozłożyć połowę kotletów, posypać połową papryki i cebuli i jarmużem. Polać połową pomidorów, posypać solą i pieprzem. Przykryć drugą warstwą mięsa, posypać resztą papryki i cebuli, polać pomidorami i posypać przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
    Kalafiora podzielić na różyczki i zmielić partiami w blenderze. Wsypać na patelnią, podlać niewielką ilością wody, posypać solą, przykryć i smażyć, często mieszając, aż kalafior zmięknie.
    Upieczony schab podawać na kuskusie z kalafiora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Kalafior Papryka Pomidor Schab Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować