Schab zapiekany z warzywami

4.5 (140 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To proste i szybkie danie z piekarnika. Zdrowe i sycące.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 papryka
    3 ząbki czosnku
    Kilkanaście pomidorków koktajlowych
    Sól i pieprz
    Zioła prowansalskie
    Słodka papryka
    Kilka plastrów schabu
    150 g wędzonego boczku
    200 g słodkiej śmietanki
    Kilka łyżek sosu sojowego
    150 g tartej mozarelli
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab zapiekany z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijamy, solimy i pieprzymy. Boczek smażymy na rozgrzanej patelni, na tłuszczu z boczku podsmażamy także schab, po 3 minuty z każdej strony.
  • Schab zapiekany z warzywami 2. Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy także na kawałki i mieszamy z pomidorami i cukinią.
    Warzywa przekładamy do naczynia do zapiekania i posypujemy solą, pieprzem, ziołami, słodką papryką oraz przeciśnietym czosnkiem.
  • Schab zapiekany z warzywami 3. Na warzywach układamy mięso i boczek.
  • Schab zapiekany z warzywami 4. Śmietankę doprawiamy pieprzem i sosem sojowym. Zalewamy nią mięso i warzywa. Posypujemy mozzarellą.
    Zapiekamy pod przykryciem ok 40 minut w 190 stopniach.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Schab Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować