Schab zapiekany z pieczarkami i serem

4.51 (168 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ciekawa odmiana powszechnego ,,schaboszczaka''

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab na 2 porcje
    Sól, lub jarzynka i pieprz kolorowy
    1 jajko z odrobiną mleka i bułka tarta do panierki
    Pieczarki przesmażone z cebulą, po 3 łyżki na każdy schabowy
    Ser żółty starty na grubych oczkach po 2 łyżki na każdy plaster schabu
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schabowy

Schab zapiekany z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić na porcje, rozbić, przyprawić do smaku, przykryć szczelnie folią spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Następnie panierować w bułce tartej jajku rozmąconym z mlekiem i znów w bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor.
    Blaszkę wysłać pergaminem lub folią aluminiową, ułożyć schabowe.
    Na każdym ułożyć po 3 łyżki usmażonych pieczarek a na wierzch po 2 łyżki sera żółtego.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 st na ok. 15 minut.
    Po wyjęciu posypać posiekanym szczypiorkiem i podać z ziemniakami i ulubioną surówką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować