Schab zapiekany w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 50 min

Schab w innej ,równie pysznej postaci.

  • 50 min

Składniki:


  • 300 g schabu bez kości
    2 opakowania ciasta francuskiego
    100 g mozzarelli
    po 1 papryce czerwonej ,zielonej ,żółtej
    duża cebula
    sos sojowy
    kumin
    sól ,pieprz

Schab zapiekany w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy najpierw na kotlety (1 cm) ,następnie razem z paprykami kroimy w paski. Razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni ,doprawiając solą ,pieprzem ,sosem sojowym i odrobiną kminu. Naczynia żaroodporne wyściełamy ciastem francuskim ,lekko podpiekamy (2-3 min w temp 200°C) ,do każdego dajemy farsz i ser ,zakrywamy ciastem francuskim i pieczemy 20 min w temp 200°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy