Schab z zieloną fasolką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zapraszam Was na aromatyczny schab z fasolką. Danie szybkie w przygotowaniu i baaardzo smaczne;)

  • 45 min

Składniki:

  • 3 plastry schabu bez kości
    4 garście zielonej fasolki
    Łyżka sosu sojowego
    2 łyżki mąki
    Olej
    Ząbek czosnku
    1/2 cebuli
    Przyprawy (pieprz)

Schab z zieloną fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy, mieszamy z sosem sojowym oraz pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy. Dodajemy ząbek czosnku oraz pokrojoną cebulę.
  • 2. Fasolkę gotujemy, odcedzamy, dodajemy do mięsa i przesmażamy ok. 2-3 minuty. Podajemy np. z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy