Schab z włoskimi orzechami i żółtym serem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Taki schab smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno

  • 50 min

Składniki:

  • -około 1 kg schabu
    -1 szklanka drobno posiekanych włoskich orzechów
    -200 g sera żółtego najlepiej długo dojrzewającego
    -3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    -1 łyżeczka ketchupu
    -4 ząbki czosnku
    -5 łyżek oliwy
    -1 łyżka rozmarynu
    -1 łyżka tymianku
    -4 gałązki natki pietruszki
    -1 łyżeczka ziół prowansalskich
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z włoskimi orzechami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s7ah82 1. Mięso oczyścić ,umyć, oprószyć solą i pieprzem.
    Oliwę wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem,majerankiem,ziołami,tymiankiem i poszatkowaną natką.Mieszanką natrzeć dokładnie mięso,przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki
  • image-0s5223n 2. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach,połączyć z orzechami,koncentratem i ketchupem,przyprawić do smaku .
  • image-1touhjf 3. Mięso naciąć wzdłuż w trzech miejscach,w nacięcia włożyć przygotowaną mieszankę serowo-orzechową.Schab owinąć mocno sznurkiem,włożyć do nałuszczonej brytfanny łączeniem do dołu,polać olejem i piec w nagrzanym piekarniku przez około 70 min w temp.190 st C.Podczas pieczenia podlać schab kilka razy tłuszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować