Schab z wędzonym serem

0 (0 ocen)

  • 50 min

obiadek pachnący wędzonką

  • 50 min

Składniki:

  • 3 porcje schabu
    100 g sera wędzonego (oscypek lub inny)
    sól
    pieprz
    mąka
    1 jajko
    bułka tarta

Schab z wędzonym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozklepać jak na schabowe, oprószyć solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce nałożyć do środka w każdy plaster i złożyć w koperty, Przed panierowaniem obsypać schab odrobiną sera i panierować tradycyjnie w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na wolnym ogniu. przed podaniem ponownie posypać serem .
    Podawać z surówką z kiszonej kapusty i ziemniakami z wody.

Komentarze

Podobne przepisy