Schab z warzywnym oczkiem i chlebową skórką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna propozycja na wykwintny,niedzielny obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,2 kg schabu wieprzowego bez kości
    sól
    pieprz
    na nadzienie:
    2 garści posiekanego szpinaku
    kawałek startej marchewki
    kulka startej mozzarelli
    ząbek posiekanego czosnku
    sól
    pieprz
    na chlebową skórkę:
    4 kromki chleba tostowego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanej trybuli
    2 łyżki posiekanych migdałów
    20 g masła
    2 łyżki musztardy
    sól
    pieprz
    dodatkowo:
    2 cebule
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Schab pieczony

Schab z warzywnym oczkiem i chlebową skórką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki nadzienia przełożyć do miski,doprawić sola i pieprzem i wymieszać
    Mięso umyć,osuszyć,następnie wąskim, długim nożem na środku zrobić głębokie nacięcie przez całą długość schabu.
    Powstałą kieszonkę napełnić przygotowanym nadzieniem i oprószyć solą i pieprzem.
    Cebulę obrać grubo posiekać i ułożyć na dnie brytfanny,ułożyć schab,podlać niewielką ilością oleju i niewielką ilością wody.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika rozgrzanego do 180 *C piec 60 minut,co jakiś czas podlewając wysmażonym sosem.
  • 2. Od chleba tostowego odkroić skórkę,miąższ rozkruszyć i razem z migdałami przyrumienić na suchej patelni,ostudzić następnie dodać resztę składników,sól i pieprz i wymierzać.
    Około 20 minut przed końcem pieczenia mięsa mieszankę rozsmarować na schabie,dopiec do przyrumienienia skórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować