Schab z warzywnym oczkiem i chlebową skórką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki nadzienia przełożyć do miski,doprawić sola i pieprzem i wymieszać
Mięso umyć,osuszyć,następnie wąskim, długim nożem na środku zrobić głębokie nacięcie przez całą długość schabu.
Powstałą kieszonkę napełnić przygotowanym nadzieniem i oprószyć solą i pieprzem.
Cebulę obrać grubo posiekać i ułożyć na dnie brytfanny,ułożyć schab,podlać niewielką ilością oleju i niewielką ilością wody.
Wstawić do nagrzanego piekarnika rozgrzanego do 180 *C piec 60 minut,co jakiś czas podlewając wysmażonym sosem.
2.Od chleba tostowego odkroić skórkę,miąższ rozkruszyć i razem z migdałami przyrumienić na suchej patelni,ostudzić następnie dodać resztę składników,sól i pieprz i wymierzać.
Około 20 minut przed końcem pieczenia mięsa mieszankę rozsmarować na schabie,dopiec do przyrumienienia skórki.
Komentarze