Schab z warzywami – potrawa z WOKa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nikt nie lubi sterty garnków po gotowaniu. Dlatego przychodzę do Was na danie, które przygotujecie w dwóch! Dzisiaj robimy schab wieprzowy z warzywami w sosie sojowym. Zapraszam!

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchewka
    1 cebula
    Miseczkę pokrojonej główki kapusty pekińskiej
    300g schabu wieprzowego
    3 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka sosu Worcestershire (ktokolwiek umie to wymówić za pierwszym razem?)
    1 łyżka cukru trzcinowego
    3 plasterki imbiru
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab z warzywami – potrawa z woka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w cienkie paseczki, dodajemy sos sojowy, sos Worcestershire, cukier, imbir oraz pokrojony w plasterki czosnek. Całość mieszamy i odstawiamy do zamarynowania.

    Marchewkę kroimy w drobne słupki, cebulę w piórka, kapustę drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do WOKa i polewamy 2 łyżkami oliwy z oliwek. Całość mieszamy i włączamy duży ogień/dużą moc palnika.

    Po ok. 10min dodajemy nasze mięso i całość ciągle mieszamy, aż mięso zbrązowieje. Dodajemy jedną łyżkę oliwy i dalej mieszamy. Całość zajmuje 15-20min maksymalnie.

Porady

Smacznie i mało do mycia! Ja podawałam z ryżem basmati.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Sos sojowy Marchewka Cebula Oliwa z oliwek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować