Schab z warzywami i ziołami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Brukselka to kapusta brukselska, to warzywo, którego właściwości lecznicze i odżywcze doceniają przede wszystkim mamy. W trosce o zdrowie swoich dzieci starają się one włączyć to warzywo do ich jadłospisu. Zachęcam wszystkich do jedzenia brukselki.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Majeranek
    • Bazylia
    • Sól
    • Olej do smażenia
    • 1 opakowanie brukselki mrożonej
    • ½ opakowania marchewki ( kostka)
    • Cebula
    • 1 kostka rosołowa
    • Mąka pszenna do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z warzywami i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w paseczki.
  • przyprawy 2. Przekładamy do miski doprawiamy ziołami: majerankiem, bazylią oraz solą i posypujemy mąką dokładnie mieszając
  • mięso 3. Schab smażymy na rozgrzanym oleju.
  • kostka 4. Podlewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową, prużymy.
  • cebula 5. Gdy mięso jest już prawie dobre dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę.
  • warzywa 6. Następnie dodajemy marchew oraz brokuły.
    Prużymy aż warzywa i mięso będą dobre.
  • potrawa 7. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować