Schab z warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Przepis odszukany w starym zeszycie

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    2 cebule
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1/2 selera
    musztarda, sól, pieprz
    czosnek
    4 goździki

Schab z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry. Natrzeć rozdrobnionym czosnkiem, posolić i odstawić na pół godziny. Potem każdy plaster posmarować musztardą, posypać pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce. Układamy starte jarzyny na mięso. Cebulę pokroić na cwiartki, naszpikować goździkami. Całość skropić olejem.
  • 2. Dusić ok. 1 godz. w mocno nagrzanym piekarniku.
  • 3. Schab można podać z surówką z kiszonej kapusty oraz ziemniakami.

Komentarze

Podobne przepisy