Schab z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Potrawka idealnie smakuje z ryżem ugotowanym na sypko

  • 45 min

Składniki:



  • -Około 350-400 g schabu

    -2 papryki czerwone

    -400 g pieczarek

    -2 marchewki

    -natka pietruszki

    -1 cebula

    -150 ml bulionu

    sól i pieprz do smaku

Schab z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w paski i podsmażamy ,dodajemy posiekaną cebulę,pokrojone w plastry pieczarki oraz pokrojoną w paski marchewkę i paprykę.Smażymy przez kilka minut,następnie wlewamy bulion,dodajemy natkę pietruszki i dusimy do miękkości.Przyprawiamy solą ,pieprzem i wegetą .Całość możemy zaciągnąć mąką rozmieszaną z wodą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy