Schab z szynką parmeńską i bazylią

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dla wielbicieli "niezwykłych" kotletów

Składniki:

  • 4 kawałki schabu, 4 plastry szynki parmeńskiej, 12 listków bazylii, zioła prowansalskie, sól, pieprz, mąka do obtoczenia kotletów, 3 jajka, 5 łyżek tartej bułki, 10 dag żółtego sera, 1 łyżka słodkiej papryki, tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z szynką parmeńską i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i obsypujemy ziołami prowansalskimi z każdej strony. Na każdym kotlecie kładziemy 3 listki bazylii. Kotlety owijamy szynką tak, żeby większa jej część przykryła bazylię, a mniejsza żeby znajdowała się pod spodem. Ser ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Mieszamy go z tartą bułką i słodką papryką. Kotlety panierujemy w mące, jajku i tartej bułce z serem. Smażymy na rumiano na każdej ze stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować