SCHAB Z SERKIEM CHRZANOWYM

4.5 (146 ocen)

  • 2 godz.

SPOSÓB NA SOCZYSTY SCHAB

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 KG SCHABU BEZ KOŚCI
    2 SERKI ALMETTE CHRZANOWE
    SÓL
    PIEPRZ
    CZOSNEK GRANULOWANY
    MIELONA PAPRYKA
    SZCZYPIOREK
    FOLIA ALUMINIOWA
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Schab z serkiem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. SCHAB OCZYSCIĆ ZE ŚCIGEŁ, PRZYPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ ORAZ CZOSNKIEM.
    2. ZAWINĄĆ SZCZELNIE SCHAB FOLIĄ ALUMINIOWA, PIEC 120 MIN.
    3 WYJĄC SCHAB Z PIEKARNIKA, NASTĘPNIE SZYBKO WŁOŻYĆ ZAWINIĘTY SCHAB W FOLI DO NACZYNIA Z KOSTKAMI LODU, ( DZIĘKI TEMU SOKI SIĘ ZETNĄ I SCHAB NIE BĘDZIE SUCHY).
    4. DODATKOWO SCHAB CHŁODZIĆ KILKA GODZIN W LODÓWCE.
    5.POSIEKAĆ SZCZYPIOREK, WYMIESZAĆ RAZEM Z SERKIEM ALMETTE
    6. POKROIĆ SCHAB OSTRYM NOŻEM NA CIĘKIE PLASTRY.
    7. WZIĄĆ DWA PLASTRY POMIĘDZY WŁOŻYC ŁYŻECZKIE SERKA.
    8. SCHABY WYŁOŻYĆ NA PÓŁMISEK, UDEKOROWAC WEDŁUG UZNANIA. JEŚLI KTOŚ CHCE MOŻNA SCHAB ZALAĆ ŻELATYNĄ.
    .

Porady

JEŚLI DO SERKA DODAMY ŁYŻECZKIE CHRZANU SMAK BĘDZIE OSTRY I WYRAŻNY!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować