Schab z serkiem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. SCHAB OCZYSCIĆ ZE ŚCIGEŁ, PRZYPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM, PAPRYKĄ ORAZ CZOSNKIEM.
2. ZAWINĄĆ SZCZELNIE SCHAB FOLIĄ ALUMINIOWA, PIEC 120 MIN.
3 WYJĄC SCHAB Z PIEKARNIKA, NASTĘPNIE SZYBKO WŁOŻYĆ ZAWINIĘTY SCHAB W FOLI DO NACZYNIA Z KOSTKAMI LODU, ( DZIĘKI TEMU SOKI SIĘ ZETNĄ I SCHAB NIE BĘDZIE SUCHY).
4. DODATKOWO SCHAB CHŁODZIĆ KILKA GODZIN W LODÓWCE.
5.POSIEKAĆ SZCZYPIOREK, WYMIESZAĆ RAZEM Z SERKIEM ALMETTE
6. POKROIĆ SCHAB OSTRYM NOŻEM NA CIĘKIE PLASTRY.
7. WZIĄĆ DWA PLASTRY POMIĘDZY WŁOŻYC ŁYŻECZKIE SERKA.
8. SCHABY WYŁOŻYĆ NA PÓŁMISEK, UDEKOROWAC WEDŁUG UZNANIA. JEŚLI KTOŚ CHCE MOŻNA SCHAB ZALAĆ ŻELATYNĄ.
.
Porady
JEŚLI DO SERKA DODAMY ŁYŻECZKIE CHRZANU SMAK BĘDZIE OSTRY I WYRAŻNY!
Komentarze