Schab z roszponką i serem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś proponuję Schab nadziewany roszponką, jest to jedna z najzdrowszych odmian sałaty – zawiera witaminę C, co cytryna, zaś pod względem zawartości żelaza niemal dorównuje szpinakowi.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • ½ opakowania roszponki
    • 15 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
    • Olej do smażenia
    • Przyprawa do mięsa wieprzowego
    • Sól
    • Papryka czerwona

Schab z roszponką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Schab kroimy w plastry następnie rozbijamy.
    Mięso solimy i posypujemy przyprawą.
  • ser 2. Na każdy kawałek układamy pół plasterka sera
  • roszponka 3. Na ser układamy kilka roszponek.
  • papryka 4. Następnie dwa plasterki papryki.
  • roladki 5. Roladki ciasno zawijamy.
  • panierka 6. Panierujemy najpierw w jajku, po czym w bułce tartej.
  • roladki 7. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
    Roladki gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy