Schab z rękawa z jabłkiem

4.96 (190 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne mięso na kanapki pieczone w rękawie z dodatkiem jabłka, pachnące przyprawami i kruche.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    Rękaw do pieczenia
    1,2 kg cienkiego schabu
    1 łyżka soli
    1 duże kwaskowe jabłko
    2 ząbki czosnku
    1 duży listek laurowy
    5 ziarenek ziela angielskiego
    10 ziarenek czarnego pieprzu
    2 łyżki przyprawy do mięsa z czerwoną papryką
    2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.96 (190 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab z rękawa z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: schab opłukać, osuszyć, natrzeć dokładnie solą, odstawić na 2 godziny. Olej wymieszać z przyprawą do mięsa, wylać na mięso. Odstawić na 12 godzin do lodówki. Następnie mięso przełożyć do rękawa, dodać ząbki czosnku, liść laurowy, ziarenka ziela i pieprzu, jabłko ze skórką pokrojone na cząstki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i dusić mięso 60 minut w temp. 180 stopni. Na około 10 minut przed końcem pieczenia rozerwać rękaw by mięso się przyrumieniło.

Porady

1.do mięsa do pieczenia można dodać łyżkę suszonej żurawiny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować