Schab z pieczarkami w sosie musztardowym

5 (197 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięso delikatne, soczyste ze schabu w aromatycznym musztardowym sosie z pieczarkami, to moja propozycja na niedzielny obiad, również można podać na najróżniejsze uroczystości rodzinne. Proste, łatwe do przygotowania, podajemy z ziemniakami.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg schabu
    • 1 kg pieczarek
    • 1 cebula
    • Olej do smażenia
    • 4 łyżki musztardy sarepskiej
    • 1 łyżka maki pszennej
    • 330 ml śmietany 30%
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos musztardowy

Schab z pieczarkami w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy dwu centymetrowe plastry. Lekko rozbijamy popsujemy solą oraz pieprzem i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • sos 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na drugiej patelni. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    Do naczynia wsypujemy mąkę dodajemy musztardę oraz śmietanę i dokładnie mieszamy. Sos wlewamy do pieczarek i chwilkę gotujemy.
  • sos 3. Sos musztardowo pieczarkowy łączymy z mięsem.
  • danie 4. Danie gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować