Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera

  • wyświetlono: 546 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Moja rodzina je uwielbia :)

  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

schab bez kości - 1kg
pieczarki - 500 g
majonez
ketchup
przyprawa do mięs
cebula- 1 szt.
ząbek czosnku
natka pietruszki - pęczek

Sposób przygotowania przepisu:

Schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera

  • 1. 1. Schab oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w 1 cm plastry następnie dokładnie oprószyć przyprawą do mięs.
    2. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, pietruszkę drobno posiekać. Wszystko razem wymieszać z majonezem i ketchupem. Gotowy farsz nałożyć na każdy plaster kotleta. Po wierzchu posypać żółtym serem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 15-20 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Danie mięsne.
 

Komentarze

Podobne przepisy

Miruna zapiekana

Dodane przez: Mysiunia

Miruna pod pierzynką z sera

Nieco inna wersja na piątkowy obiad

.

Dodane przez: Anitka0804

Schab pod pierzynką

Zamiast tradycyjnych kotletów w...

schab z pieczarkami i serem

Dodane przez: vika33

schab z pieczarkami i żółtym serem

Pyszna odmiana zwykłego kotleta...

KARKÓWKA ZAPIEKANA POD PIERZYNKĄ Z CEBULI I PIECZAREK

Dodane przez: magdzia44448

KARKÓWKA ZAPIEKANA POD PIERZYNKĄ Z CEBULI...

Kruche mięso pieczone z warzywami...

Schab pod szpinakową pierzynką

Dodane przez: Cukiereczek

Schab pod szpinakową pierzynką

Jeżeli znudziły się Wam zwykłe...

kotlety z sera

Dodane przez: Darmiona

Kotlety z sera żółtego

Szybkie i łatwe w przygotowaniu...