Schab z pieczarkami i kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Obiad bardzo pyszny dla smakoszy kapusty kiszonej . Potrawa jest aromatyczna i coś innego np. na niedzielny obiad.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • 15 dag pieczarek
    • Majeranek
    • 20 dag kapusty kiszonej
    • Cebula
    • Sól
    • Pieprz
    • Przyprawa do mięsa wieprzowego
    • Olej do smażenia

Schab z pieczarkami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • otwór 1. W mięsie robimy otwór i solimy.
  • 2. Cebulę obieramy i drobno kroimy, po czym prużymy na rozgrzanym oleju.
  • grzyby 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
  • 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • kapusta 5. Kapustkę kroimy drobno i dodajemy do grzybów.
  • sos 6. Wsypujemy trochę majeranku i prużymy.
    Dodajemy w proszku sos grzybowy i dokładnie mieszamy.
  • farsz 7. Tak przygotowanym farszem napełniamy otwór w mięsie.
  • przyprawa 8. Mięso obsypujemy przyprawą do mięsa.
  • mieso 9. Wkładamy do woreczka.
  • rolada 10. Zapiekamy 45 minut w 180˚C.
    Schab kroimy w plastry.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy