schab z pieczarkami i cebulką

5 (164 ocen)

  • 30 min

smaczne i pożywne danie naprędce :)

  • 30 min

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
    30 dag pieczarek
    2 duże cebule
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka
    2 szczypty majeranku i 2 szczypty tymianku
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w paseczki, podsmażyć (około 10 minut) z przyprawami (oprócz ziół) na oleju, pod koniec smażenia dodać pokrojoną w plastry cebulkę, podsmażyć do zeszklenia cebuli, podlać wodą, by przykryła mięsko, gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania doprawić, jeśli jest potrzeba i dodać majeranek i tymianek.

    Pieczarki pokroić w talarki i podsmażyć z odrobiną soli na niewielkiej ilości oleju (na osobnej patelni).

    Na talerze wyłożyć schabik z cebulką, posypać pieczarkami. Podawać np z ryżem lub tak jak u mnie z gotowanymi na parze warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Majeranek Pieczarki Schab Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować