Schab z patelni, pieczarki w śmietanie i polenta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować polentę dzień wcześniej;
Wodę zagotować, wsypać kaszę i sól do smaku, gotować aż kasza wchłonie całą wodę, zdjąć z ognia, dodać ser i wymieszać dobrze. Następnie rozłożyć na grubość do 2 cm w formie. Wystudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Kroić w kwadraty i przysmażyć na tłuszczu lub w panierce.
schab;
Schab posolić posypać pieprzem i papryką, skropić oliwą i odstawić na ok godzinę.
Pieczarki pokroić na plasterki, przysmażyć z cebulką , na koniec dodać śmietanę i przyprawy do smaku oraz natkę pietruszki.
Schab usmażyć krótko z obu stron na złoty kolor, nie dłużej niż po 3 min.
Komentarze