Schab z oliwkami i papryką zapiekaną w żółtym serze.

0 (0 ocen)

  • 45 min

Schab przyrzadzony w ten sposób to pyszne danie , aromatyczne i ..orginalne.Naprawde , podany z ziemniakami smakuje bosko!Tak niby normalnie a inaczej!

  • 45 min

Składniki:

  • 8 plastrów schabu bez kości ( ok. 2 cm plastry)
    20 deko żółtego sera
    4 łyżeczek majonezu
    5 łyżeczek ketchupu
    4 ząbków czosnku
    3 łyżki oliwy
    oliwki zielone ,
    kilka paseczków papryki czerwonej marynowanej

    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z oliwkami i papryką zapiekaną w żółtym serze. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem , posypujemy z każdej strony solą i pieprzem po czym nacieramy wyciśniętym czosnkiem wymieszanym z oliwą. Schab układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdym plastrze rozsmarowujemy majonez. Na majonezie układamy oliwki zielone , gdzieniegdzie plastry marynowanej papryki , i delikatnie rozsmarowujemy ketchup i pieczemy przez 25-30 minut (180stopni) az schab zmięknie
    Potem wyciagamy schab m ścieramy na tarce żółty ser na wierzch i ponownie wkładamy do piekarnika nastawionego na 180-200 stopni grzałki dół i pieczemy przez 10 -15 minut minut aż ser sie ładnie rozpusci i zapiecze oliwki i paprykę.

Porady

Schab podajemy z pieczonymi ziemniaczkami najlepiej z sosem czosnkowym i sałatkami. Jeżeli chcemy uzyskać wersję mniej kaloryczną możemy pominąć oliwę i dodać mniej majonezu. Mozna tez zwiekszyc ilosc sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Papryka Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować