Schab z nutką chińską

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Łatwy prosty a zarazem smaczny sposób na danie dla ludzi zapracowanych. Mięso ze schabu z warzywami w sosie, można podać z ryżem lub makaronem.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na marynatę:
    • 2 łyżki oleju sezamowego
    • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
    • 1 łyżeczka czosnku
    • ½ łyżeczki imbiru
    • sól
    Składniki dodatkowe:
    • ½ kg schabu
    • 1 papryka czerwona
    • 1 papryka zielona
    • Cebula
    • 1 opakowanie fix do potraw chińskich
    • Olej do smażenia
    • Mąka pszenna do panierki
    • Szczypta Chili
    • Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z nutką chińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy na podłużne paski.
    Do mięsa dodajemy wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i odstawiamy, na co najmniej godzinę.
    Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
  • sos 2. Na drugiej patelni szklimy na rozgrzanym oleju cebulę obraną, drobno pokrojoną.
    Papryki myjemy, obieramy z nasion, kroimy w długie paski i dodajemy do cebuli. Podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy mięso i dziesięć minut gotujemy.
    Fix rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i łączymy z mięsem i warzywami, doprawiamy chili. Dwie minutki gotujemy.
  • danie 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować