Schab z nadzieniem ze śliwek

5 (152 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

: -) Gorąco polecam (-:

  • 2 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 80 dag schabu
    20 dag suszonych śliwek bez pestek
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    olej
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Schab z nadzieniem ze śliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wzdłuż schabu, przez środek zrobić szpikulcem otwór. Włożyć do niego suszone śliwki. Po bokach otwory spiąć wykałaczkami. Tak przygotowany schab posolić, popieprzyć, posypać przyprawą i polać olejem. Zwinąć w folie aluminiową, położyć na blaszkę i piec w piekarniku przez 1 1/2 godz. w temp. 160*C. Po przestudzeniu pokroić w plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Suszone śliwki Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować