Schab z nadzieniem ze śliwek

  • wyświetlono: 417 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

: -) Gorąco polecam (-:

0067Komunia
  • 1 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

80 dag schabu
20 dag suszonych śliwek bez pestek
sól
pieprz
przyprawa do mięsa wieprzowego
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Schab z nadzieniem ze śliwek

  • 1. Wzdłuż schabu, przez środek zrobić szpikulcem otwór. Włożyć do niego suszone śliwki. Po bokach otwory spiąć wykałaczkami. Tak przygotowany schab posolić, popieprzyć, posypać przyprawą i polać olejem. Zwinąć w folie aluminiową, położyć na blaszkę i piec w piekarniku przez 1 1/2 godz. w temp. 160*C. Po przestudzeniu pokroić w plastry.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabwieprzowinasuszone śliwkisiostra Anastazjaschab ze śliwkąprzepisy siostry anastazjiWielka księga specjałów Siostry Anastazjischab z suszonymi śliwkami

Komentarze

Podobne przepisy

Schab ze śliwkowym oczkiem

Dodane przez: zzewa

Schab ze śliwkowym oczkiem

schab równie dobrze można nadziać...

chutney śliwkowo jabłkowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Chutney ze śliwek i jabłek

Pyszny dodatek do mięs, z odrobiną...

Ptysie z mięsnym nadzieniem

Dodane przez: Magiel Kuchenny

Ptysie z mięsnym nadzieniem

Małe ptysie, a z tyloma fajnymi...

Jajka z nadzieniem serowym

Dodane przez: Lipcowadziewczyna

Jajka z nadzieniem serowym

Jajka z nadzieniem z żółtego sera,...

Śledzie ze śliwkami

Dodane przez: rena123

Śledzie ze śliwkami

Pyszna wersja śledzi. Znakomita...

wegański smalec

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Wegański smalec ze śliwką

Na drzewie już prawie ani śladu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE