Schab z młodą kapustą i pomidorkami

0 (0 ocen)

Proste i smaczne danie jednogarnkowe.

Składniki:

  • 8 plastrów schabu bez kości
    około 1 kg młodej kapusty
    2 marchewki
    200 g pieczarek
    10 pomidorków koktajlowych
    400 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
    liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    posiekany koperek
    sól,pieprz do smaku
    olej do smażenia

Schab z młodą kapustą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab z młodą kapustą i pomidorkami 1.
    Plastry schabu oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    Przełożyć do garnka. Warzywa oczyścić, kapustę
    poszatkować,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,pieczarki
    pokroić w grubsze plasterki.Warzywami przykryć mięso,dodać liść
    laurowy,ziele angielskie i zalać bulionem. Dusić pod przykryciem do
    miękkości. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać pomidorki i koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy