8 plastrów schabu bez kości
około 1 kg młodej kapusty
2 marchewki
200 g pieczarek
10 pomidorków koktajlowych
400 ml bulionu warzywnego (może być z kostki)
liść laurowy
3 ziarenka ziela angielskiego
posiekany koperek
sól,pieprz do smaku
olej do smażenia
Schab z młodą kapustą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Plastry schabu oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka. Warzywa oczyścić, kapustę
poszatkować,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,pieczarki
pokroić w grubsze plasterki.Warzywami przykryć mięso,dodać liść
laurowy,ziele angielskie i zalać bulionem. Dusić pod przykryciem do
miękkości. Na 10 minut przed końcem duszenia dodać pomidorki i koperek.
Komentarze