SCHAB Z MANDARYNKĄ I BROKUŁEM W PAPILOTACH

0 (0 ocen)

Wiem wiem jestem mało oryginalna...znów roladka:) ale co poradzę,że uwielbiam takie mięsko. Jest szybkie, kolorowe a ja takie lubię. Lubię gdy jedzenie oprócz tego,że jest smaczne to jest jeszcze dekoracyjne. Takie ładne mięsko może być piękną ozdobą stołu podczas przyjęć rodzinnych.

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 kotlet schabowy bez kości- 100-110g
    1/2 mandarynki
    1 różyczka brokułu
    1 łyżeczka ketchupu łagodnego
    Sól
    Przyprawa do sałatek w młynku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z mandarynką i brokułem w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł ( może być mrożony) zalać wrzątkiem i zostawić na 2-3 minuty , mrożony 5-6 minut. Wyjąć z wody i osuszyć. Mięso umyć, osuszyć.
  • image-067khkp 2. Pozbawić tłuszczu. Rozbić mocno tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i przyprawą do sałatek. Ketchup rozsmarować po całej powierzchni mięsa.
  • image-05kjwvy 3. Na jednym z krótszych końców ułożyć cząstki mandarynki.
  • image-23hgfan 4. Na owocu ułożyć brokuł.
  • image-15yvnbm 5. Zrolować ściśle i zabezpieczyć wykałaczką. Mięso przełożyć na płat folii aluminiowej. Zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st . Piec około 25-30 minut. Wyjąć z piekarnia, z folii i podawać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Mandarynki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować