Schab z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab opłukać, osuszyć.
W schabie długim i wąskim nożem zrobić otwór, ale nie do końca mięsa, natrzeć wewnątrz i zewnątrz, solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny do lodówki.
2.W tym czasie umyć kurki osączyć, na sicie, pokroić.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię z tłuszczem, lekko podsmażyć.
Dodać kurki, posypać Vegetą, solą i pieprzem, smażyć kilka minut, ostudzić.
3.Przełożyć grzyby do miski, dodać pokrojony ser w kostkę, jajko i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
5.Schab obsmażyć na patelni z obu stron na złoty kolor, następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego z przykrywką.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez 60 minut.
Komentarze