Schab z kurkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Przepyszny schab faszerowany kurkami, który można podawać na gorąco lub na kanapki.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • schab - 700 g
    Farsz :
    kurki - 380 g
    cebula - 1 szt
    natka pietruszki - 0,5 pęczka
    bułka tarta - 1 łyżka
    jajko - 1 szt
    ser żółty - 4 plastry
    sól i pieprz
    vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć.
    W schabie długim i wąskim nożem zrobić otwór, ale nie do końca mięsa, natrzeć wewnątrz i zewnątrz, solą i pieprzem, odstawić na 2 godziny do lodówki.
  • Schab z kurkami 2. W tym czasie umyć kurki osączyć, na sicie, pokroić.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię z tłuszczem, lekko podsmażyć.
    Dodać kurki, posypać Vegetą, solą i pieprzem, smażyć kilka minut, ostudzić.
  • Schab z kurkami 3. Przełożyć grzyby do miski, dodać pokrojony ser w kostkę, jajko i pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
  • Schab z kurkami 4. Nakładać do kieszeni schabu farsz, lekko dopychając łyżką drewnianą, spiąć brzeg wykałaczkami.
  • Schab z kurkami 5. Schab obsmażyć na patelni z obu stron na złoty kolor, następnie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego z przykrywką.
    Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kurki Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Impreza Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować