REKLAMA

Schab z kością ze śliwką

wyświetlono: 787 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Polecam :-)

opublikowany: 08.10.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • •1,5 kg schabu z kością
    •ok 25 sztuk śliwek suszonych
    •0,5 l bulionu (z kostki)
    •2-3 liście laurowe
    •sól, pieprz

    Dodatkowo:
    sznurek wędliniarski
    rękaw do pieczenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • rozcinanie 1. Schab rozcinamy.
  • sliwki 2. Solimy, pieprzymy odrobinę w środku i nadziewamy śliwkami z obu stron.
  • sznurkowanie 3. Obwiązujemy sznurkiem dookoła.
  • sznurkowanie 4. Solimy i pieprzymy mięso z wierzchu.
  • liście 5. Między sznurki wkładamy liść laurowy.
  • w rękawie 6. Tak przygotowane mięso przekładamy do rękawa, podlewamy bulionem, dorzucamy parę śliwek, szczelnie wiążemy i pieczemy 1,5-2 godz. w tem 180*C.
  • studzimy 7. Lekko studzimy
  • krojenie 8. i kroimy w zgrabne porcje

Porady

Powstały sos redukujemy lub zagęszczamy mąką.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gospodyni Gospodyni

Pieczony schab z kością

Mięso jest aromatyczne i bardzo soczyste.

kategoria: Dania główne opublikowany: 02.04.2016 | wyświetlono: 5548 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: kiciax1 17157630_1132053380256607_8691225312358500210_o

Schab ze śliwką

idealny na ciepło do obiadu jaki i na zimno jako wędlinka do kanapek

kategoria: Dania główne opublikowany: 17.11.2016 | wyświetlono: 626 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: Sliczna6 Sliczna6

Schab ze śliwką

Pyszny schab pieczony w rękawie ,jest kruchy i soczysty

kategoria: Dania główne Dodatki opublikowany: 30.04.2015 | wyświetlono: 614 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE