Schab z kością w sosie z cząbrem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Soczyste mięso w aromatycznym gęstym sosie. Idealne na rodzinny obiad.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab z kością - 4 plastry
    Sól, pieprz, pieprz ziołowy
    Olej - 2 łyżki
    Cebula - 2szt
    Woda - 400ml
    Kostka rosołowa (opcjonalnie) - 1
    Chrzan tarty - 1 łyżka
    Mąka pszenna - 1 łyżka
    Mąka ziemniaczana - 1 łyżka
    Cząber suszony - 1 płaska łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Schabowy Dania mięsne

Schab z kością w sosie z cząbrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na oleju z obu stron, aż będzie lekko rumiane (po ok 5 minut z każdej strony). Dodajemy cebulę pokrojoną w ćwiartki i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Zalewamy wodą, dodajemy kostkę, chrzan, pieprz ziołowy. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut.
    Wyjmujemy kotlety na talerz. Mąki mieszamy i rozprowadzamy w połowie szklanki wody. Tą mieszanką zagęszczamy sos. Dodajemy cząber, dokładnie mieszamy. Na końcu wkładamy kotlety z powrotem na 1-2 minuty.

    Mięso podajemy z kaszą, ryżem, makaronem lub ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Cząber

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować