Schab z kiełbasą duszony w kapuście

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny domowy obiad z mięsem w roli głównej. Duszony w kapuście schab i kiełbasa, a do tego pyszny i aromatyczny sos. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy. Polecam z ziemniakami lub puree, z ulubioną surówką.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    4 kiełbaski (np. frankfurterki)
    40dag kiszonej kapusty
    1 szklanka rosołu
    3 jabłka
    3 cebule
    1 łyżka smalcu
    3 liście laurowe
    3-4 ziarenka ziela angielskiego
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Schab z kiełbasą duszony w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać smalec, zeszklić na nim cebulę. Dodać kiszona kapustę, którą wcześniej drobno pokroić (jeśli kapusta jest zbyt kwaśna, przelać wodą). Do garnka wlać trochę gorącej wody, wymieszać i dusić pod przykryciem przez 10 minut. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne pokroić w kostkę, dodać do kapusty i wie mieszać. Włożyć liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, dodać rosół, ułożyć na kapuście plastry mięsa i dusić wszystko pod przykryciem 30 minut. Na 10 minut przez końcem duszenia włożyć do ganka kiełbaski.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Schab Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować