Schab z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Schab z czerwoną fasolą

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 700 g schabu
    3 cebule
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka krojonych pomidorów
    80 g koncentratu pomidorowego
    1/2 papryki zielonej
    1/2 papryki czerwonej
    150 ml wody
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    1/4 łyżeczki papryki ostrej
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    odrobina oleju
    sól
    pieprz

Schab z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Schab pokroić na plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem.
    2.Pieprz,czosnek,paprykę słodką i ostrą rozmieszać w odrobinie oleju. Natrzeć mięso. Pozostawić w lodówce na kilka godzin.
    3.Do miski wlać wodę, dodać pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy, papryki pokrojone w paski, doprawić solą i pieprzem.
    4.Cebulę obierać i pokroić w talarki.
    4.W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: 1/2 porcji schabu, 1/2 porcji kukurydzy, 1/2 porcji fasoli, 1/2 cebuli, 1/2 sosu pomidorowego i ponownie tak samo by powstały dwie warstwy.
    5.Schab z czerwoną fasolą pieczemy w temp. 200 stopniach Celsjusza około 2 godziny.

Komentarze

Podobne przepisy