Schab z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

schab z cebulką pycha na obiad z ziemniaczkami.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szt. plastrów schabu
    2-3 szt cebuli
    1 szkl bulionu np: woda z kostka rosołową.
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie do smaku.

Schab z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj pokrój w plasterki, przypraw z każdej strony solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej olej, kotlety obtocz w mące i usmaż z obu stron. Następnie do smażenia dodaj pokrojoną cebule i oprósz solą dodaj również liść laurowy, ziele angielskie. Potem wlej bulion i duś całość tak około 30 min pod przykryciem. Pod koniec zagęść bulion 2 łyżkami mąki lub śmietana.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy