Schab z cebulą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

dla smakoszy mięs

  • 2 godz.

Składniki:


  • 1 kg schabu karkowego
    2 duże cebule
    50 g masła klarowanego
    6 łyżek wody
    sól
    pieprz
    majeranek
    papryka ostra
    papryka słodka

Schab z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu żaroodpornym rozgrzej masło.
    Do małej miseczki wsyp sól, pieprz, majeranek, paprykę ostrą, paprykę słodką i wszystko wymieszaj.
    Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i nacieraj mieszanką przypraw.
    Natarty schab pozostaw w lodówce około 15 min.
    Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.
    Włóż do naczynia z masłem mięso i łyżką delikatnie polej je z wierzchu.Przykryj i wstaw do piekarnika.
    Cebulę pokrój w piórka i po 20 min dodaj ją do mięsa. Dolej wodę i od czasu do czasu polewaj sosem mięso.
    Piec około 1h do miękkości mięsa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy