Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku

0 (0 ocen)

Nieskomplikowane danie ale jakie eleganckie i pyszne! Brzoskwinia doskonale komponuje się z wieprzowiną, spróbujcie sami, zapraszam:)

Składniki:

  • 1 duży kotlet schabowy
    ½ brzoskwini
    1 duże jabłko
    Sól,pieprz,
    ¼ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    1 łyżka masła
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0hlcgrg 1. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawy wymieszać w miseczce a następnie natrzeć nimi schab. Brzoskwinię obrać ze skórki i ułożyć na jednym z krótszych końców. Spiąć dla bezpieczeństwa wykałaczkami.
  • image-1sa88v8 2. Umyte i obrane jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Następnie zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach i przełożyć na sito. Przetrzeć starte jabłko aby wydobyć z niego jak najwięcej soku ( oczywiście można użyć sokowirówki ale nie wiem czy na jedne owoc jest sens ją wyciągać).
  • 3. Na patelni rozgrzać masło z olejem i zrumienić mięso z każdej strony. Następnie na patelnię wlać sok i dusić do momentu aż większość płynu wyparuje a mięso zmięknie. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować