Schab z brzoskwinią duszony w jabłkowym soku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawy wymieszać w miseczce a następnie natrzeć nimi schab. Brzoskwinię obrać ze skórki i ułożyć na jednym z krótszych końców. Spiąć dla bezpieczeństwa wykałaczkami.
2.Umyte i obrane jabłko pozbawić gniazd nasiennych. Następnie zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach i przełożyć na sito. Przetrzeć starte jabłko aby wydobyć z niego jak najwięcej soku ( oczywiście można użyć sokowirówki ale nie wiem czy na jedne owoc jest sens ją wyciągać).
3.Na patelni rozgrzać masło z olejem i zrumienić mięso z każdej strony. Następnie na patelnię wlać sok i dusić do momentu aż większość płynu wyparuje a mięso zmięknie. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Komentarze