Schab wieprzowy

4.47 (182 ocen)

W kuchni często się eksperymentuje i ja tym razem troszkę postanowiłam zrobić schab inaczej na obiad.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu wieprzowego
    olej około 2 łyżek
    przyprawa do mięsa wieprzowego też około 2 łyżek
    średniej wielkości cebula
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab wieprzowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Około 2 łóżek oleju dajemy do naczynia żaroodpornego(schab zawiera troszeczkę tłuszczyku to się wytopi),dodajemy przyprawę do mięsa mieszamy ze sobą.Każdy schab z każdej strony obtaczamy.Układamy w naczyniu.Na samą górę dajemy pokrojoną w talarki cebulkę.Przykrywamy pokrywką wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika około180stop.C,tak dusimy aż do miękkości mięsa.

Porady

Ja przed wstawieniem do piekarnika obtoczone schaby w oleju i przyprawie zostawiłam na około 30 min.aby się połączyło ze sobą...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować