Przygotowanie dobrego schabu jako wędlinę wcale nie jest takie łatwe, to chude mięso i jeśli nie przygotujemy go odpowiednio, po upieczeniu będzie suche jak wiór. Ten peklowany w soli i w odpowiednich ziołach jest wilgotny, soczysty i wręcz rozpływa się w ustach. Idealny przepis na schab.
(średnia 4.5 z 167 głosów)
Taki boczek piekła moja mama, jest zdrowy, pachnący. Smakuje z kromką wiejskiego chlebka wybornie. Do tego świeży pomidorek lub kiszony ogórek.
Ten schab zawsze gości na moim świątecznym stole. Jest hitem.Z powodzeniem zastępuje wędliny i jest przepyszny. Goście zawsze o niego pytają, dlatego też przygotowuję go na każde święta i większe okazje. Jest delikatny i bardzo smaczny.
Domowe wędliny nie mają sobie równych. Ten schab z pewnością posmakuje amatorom ciekawych smaków.
To już chyba będzie 2 rok, gdy nie kupuję wędlin w sklepie. Po prostu robię je sama. A prawda jest taka, że nic nie zastąpi tych zrobionych we własnej kuchni :)Może mięso po upieczeniu nie należy do najwilgotniejszych, ale jego smak jest powalający.
Boczek peklowany, wędzony we własnej wędzarni. Moje przygotowanie a reszta to dzieło mojego męża.
Komentarze