Schab w ziołach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis na aromatyczny schab na stół wielkanocny.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab 1,2 kg
    Sok pomarańczowy
    Listek laurowy
    Rozmaryn
    Czosnek 1 ząbek
    Chleb 2 kromki
    Natka pietruszki
    Ser żółty starty 3 łyżki
    Białka jaja 2 szt.
    Olej
    Masło 5 dag
    Mąka pszenna 1 łyżka
    Bulion warzywny ½ szklanki (może być z kostki)
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Do soku pomarańczowego włożyć listek laurowy, rozmaryn i posiekany czosnek. Wyłożyć mięso i pozostawić w chłodnym miejscu przez noc. Cheb pokruszyć, wymieszać z bulionem, ziołami, serem, solą i pieprzem do smaku i pianą z białek. Schab wyjąć z marynaty, ponacinać, oprószyć solą i pieprzem i podrumienić z każdej strony w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Oprószyć mąką, nałożyć warstwę przygotowanej pasty ziołowej, obłożyć masłem, zawinąć w folię aluminiową i piec przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Mięso wyjąć z foli, pokroić, ułożyć na półmisku, ozdobić i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować