Schab w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Schab lekko oprószyć solą.
2. Z oleju, przyprawy do pieczenia, szczypty pieprzu i rozmiażdżonego czosnku zrobić marynatę.
3. Schab obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na 24 godz.
4. Następnego dnia, schab obsmażyć na patelni.
5. Na pozostałym tłuszczu usmażyć na półtwardo cebulę, marchewkę, pietruszkę i seler naciowy, podlać lekko wodą .
6. Warzywa doprawić miętą i rozmarynem.
7. Mięso włożyć do rękawa i obłożyć warzywami. Wierzch posypać wiórkami masła.
8. Piec ok. 1,5 godz. w temp. 180 st. C.
Porady
Po upieczeniu z powstałego wywaru i warzyw można zrobić sos.
Komentarze