Schab w szynce ze szparagami z gofrownicy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiąca szynka szwarcwaldzka skrywa pod sobą zielone szparagi i soczysty kawałek schabu. Dzięki zapieczeniu mięsa w gofrownicy mamy gotowe mięso w 5 minut.

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    sól
    pieprz
    3 łyżki musztardy
    łyżka miodu

    12 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
    24 cienkie zielone szparagi
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Dania główne

Schab w szynce ze szparagami z gofrownicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, mieszanką smarujemy kotlety.

    Na plastrze szynki kładziemy plaster schabu, a na nim 4 szparagi. Szparagi przycinamy, tak by były długości plastra schabu. Przykrywamy drugim plasterkiem szynki.

    Tak przygotowane kotlety pieczemy przez 3-5 minut w gofrownicy, aż szynka się zarumieni i stanie się chrupka.

    Kotlety podajemy z ulubionymi dodatkami.

Porady

Takie kotlety dobrze smakują podane z jajkiem w koszulce lub sadzonym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować