Schab duszony w winie z goździkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Schab duszony w winie z goździkami jest soczysty i bardzo aromatyczny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    włoszczyzna
    4 łyżki powideł śliwkowych
    pół szklanki bulionu
    2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
    6 goździków
    sól, pieprz

Schab duszony w winie z goździkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na 5 równych porcji. Lekko rozbijamy. Solimy i pieprzymy. Powidła mieszamy z bulionem. Zalewamy mięso. Dolewamy wino. Dodajemy goździki i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. Co jakiś czas podlewamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy