Schab w sosie z wędzonych śliwek

4.5 (197 ocen)

Pyszny i aromatyczny sos. Idealnie komponuje się z mięsem

Składniki:

  • Składniki :

    6 kotletów schabowych bez kości,
    sól,
    pieprz,
    1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę,
    olej do smażenia,
    6-8 szt śliwek wędzonych,
    bulion, ( tak aby zakrywał mięso - około 2 szklanek )
    2 łyżki mąki,
    2 łyżki masła.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie z wędzonych śliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie :

    Mięso posyp solą, pieprzem i natrzyj czosnkiem. Na patelni rozgrzej olej i smaż schab z dwóch stron. Wlej bulion i wrzuć śliwki. Duś 30-40 minut na wolnym ogniu. W rondelku rozpuść masło. Wsyp mąkę . Smaż parę minut cały czas mieszając aż zasmażka będzie złotego koloru. Gorący sos wlej do zasmażki i energicznie mieszaj żeby nie powstały grudki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Mięso przełóż do sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować